2012. december 28. – Még mindig csomagok nélkül!

Az elveszett csomagok még mindig nem kerültek meg! Dávid beszámolóját olvashatjátok a Nanga Parbat-hoz vezetű útról.

dec_28_davidMélyen és hosszan aludtam. Reggel megérkezett Sher Baz – ügynökségünk irodavezetője – egy barátjával, akinek hegymászó felszerelés boltja van. Örültem, hogy tegnap nem vettük meg a kötelet a másik helyen. Most nagyon jó áron kaptunk egy alig használt 100 méteres tekercset. (Érdekes látványt nyújtottunk, miközben átszedtük a kötelet szállodánk recepciójánál.)
Zoli valamikor hajnalban kiment Kriszta elé a reptérre (Kriszta az alaptáborig kísér majd el minket), Ian pedig nekiindult, hogy kiegészítse hegyi patikánkat és elintézze vízumának meghosszabbítását. Végül 12 felé végeztünk Sher Bazzal és Mr. Porikkal, Zoli is kipihente magát, így elindultunk a Pakisztáni Hegymászó Klub felé, hogy részt vegyünk a kötelező eligazításon.

Egy szocreált idéző stadion alagsorában üldögéltünk kb. fél órát, alákanyarintottam a nevem háromszor, megittunk egy-egy csésze finom tejes teát, majd elbúcsúztunk az irodában szöszmötölő helybéliektől. Ezennel megkaptuk a hatóságokáldását is, már csak a csomagjainknak kell megérkeznie.

A délután folyamán még Zolival elugrottunk a SuperMarket bazárba, ahol kiegészítettük élelmiszerkészleteinket, valamint a Turkis Airlines irodájában érdeklődtünk, hátha hallottak valamit 4 hordónkról és 2 húzózsákunkról. (Sajnos nem, holnap reggel felhívjuk a repteret.)

Ha minden jól megy, holnap reggel megkapjuk a csomagjainkat, délután 2-kor kijelentkezünk a szállodánkból és este 10 felé elindulunk északnak. (Kb. 14 óra döcögés vár ránk Chilas-ig és az út felénél, hajnali 4 felé, csatlakozunk majd egy fegyveres kísérővel rendelkező konvojhoz. Ezért az esti indulás.)

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.